Selvsikkerhet kommer innenfra

Firmaet Personbiler Nyttekjøretøyer Distributør OEM Approvals

En vanskelig helg i Frankrike, men "Luchi" er fortsatt på topp.

27/07/2012

I en solfylt helg på Paul Ricard-banen i Provence i Sør-Frankrike helgen 21.-22. juli, opprettholdt Comma-sponsede Luciano Bacheta ledelsen i FIA Formel 2-mesterskapet med en andreplass i løp 1 og en knapp femteplass i løp 2.

Mens "Luchi" hadde bøttevis av selvtillit etter at et vanvittig tempo i fredagens offisielle testrunde, opplevde han å ha ren uflaks i de kvalifiserende rundene – fjerde startposisjon til løp 1 og en enda mer skuffende sjette sammen med landsmannen Dino Zamparelli i løp 2. Dette betydde at han måtte drive skadebegrensning og samtidig gjøre alt han kunne i begge konkurransene. En strålende start i løp 1 førte ham umiddelbart opp til andreplassen i jakten på Matheo Tuscher som startet i pole, men selv en boost-assistert sen utfordring var ikke nok til å passere det sveitsiske vidunderbarnet. Luchi var ikke fullt så skarp ut fra start i løp 2, så selv om han smatt forbi en tregtstartende Zamparelli, ble det ikke bedre enn dette i resten av de 19 rundene. Han måtte holde Romanias Mihai Marinescu i sjakk i første halvdel, samt en svært frisk Zamparelli i andre halvdel av løpet.

Så Tuscher snappet til seg brorparten av helgens poeng. Han levde opp til forventningen om at han snart ville registrere sin første løpsseier i F2 med en trygg seier i løp 1, og deretter fulgte han opp med en like moden innsats og halte i land andreplassen bak Tysklands Marcus Pommer – som han delte frontrekken med i begge løpene – i løp 2.

I prosessen ble han den yngste føreren noensinne som tok en seier i et F2-løp. Femtenåringen er nå oppe på andreplass totalt i mesterskapet, 32,5 poeng bak Bacheta og 14 foran landsmannen Christopher Zanella, som hentet seg inn fra en tam åttende i løp 1 og tok bronseplassen i løp 2. Bortsett fra disse tre er det bare Pommer med 140 poeng og Marinescu med 135 som teoretisk sett kan vinne den offisielle Williams F1-testkjøringen som går til vinneren, samt de offisielle GP2-testkjøringene som tildeles førerne på andre og tredje i F2-mesterskapet sammenlagt.

For samtlige av dem ser det ut til at de resterende fire løpene for sesongen på Hungaroring og Monza – med 100 løpspoeng fortsatt tilgjengelig – blir nervepirrende greier. Det er fortsatt alt å spille for, men oddsene går i favør "Luchi" foran "The Kid" Matheo. Et avbrutt løp for noen av utfordrerne kan fullstendig endre hele bildet.

I tillegg til å sponse Luciano Bachetas nr. 4-bil i serien, har Comma vært teknisk partner for FIA Formel 2 og eksklusiv leverandør av motoroljer, kjølevæsker og vedlikeholdskjemikalier til mesterskapet siden det ble lansert i 2009. Alle de identiske 500 bhk Williams F1-designede Formel 2-racerbilene smøres, avkjøles og betjenes med vedlikeholdsprodukter levert av Comma.

Du kan lese detaljerte løpsrapporter, se alle mesterskapsplasseringene og holde tritt med alle de andre nyhetene om FIA ​​Formel 2 på den utmerkede offisielle Formel 2-nettsiden.