Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Finn ut mer herx
Norsk
 • Europe
 • English (UK)
 • Pусский язык
 • Język polski
 • Türkçe
 • Română
 • Suomi
 • Nederlands
 • Español
 • ελληνικά
 • Asia
 • English (Asia)
 • 中國普通話
 • ภาษาไทย
 • Bahasa Melayu
|

Selvsikkerhet kommer innenfra

Firmaet Personbiler Nyttekjøretøyer Distributør OEM Approvals

Tilgjengelighet

Tilgjengelighet

Vi forstår hvor viktig det er med Internett-tilgjengelighet, og vi har designet og utviklet dette nettstedet både i henhold til anbefalte retningslinjer og ut fra standarder for beste rutiner.

Dette nettstedet er i samsvar med retningslinjene for tilgjengelighet på Internett fra W3C (World Wide Web Consortium). Kort forklart kan disse retningslinjene brytes ned til 14 sjekkpunkter, som deretter deles inn i tre prioritetsnivåer. Prioritet 1, der alle punktene må være oppfylt. Prioritet 2, der alle punktene bør være oppfylt. Prioritet 3, der alle punktene kan være oppfylt. Tilgjengeligheten til enhver nettside kan vanligvis forklares ut fra i hvilken grad den samsvarer med disse sjekkpunktene. Nivå "A" betyr at alle punkter med prioritet 1 er oppfylt. Nivå "AA" betyr at alle punkter med prioritet 2 er oppfylt. Nivå "AAA" betyr at alle punkter med prioritet 3 er oppfylt.

Med dette i bakhodet har vi designet og utviklet dette nettstedet slik at det minst oppfyller nivå "A" og i stor grad også nivå "AA". For mer informasjon om retningslinjene for tilgjengelighet på Internett fra W3C, klikk her.

Tilgangstaster

Vi bruker tilgangstaster for at brukerne enkelt skal kunne navigere på nettstedet ved hjelp av bare et tastatur. Vi har brukt de tilgangstastene som den britiske regjeringen anbefaler som standard der det er mulig. Disse er basert på det utbredte tallsystemet.

Tilgangstaster for dette nettstedet

0 – Tilgjengelighet (denne siden)
1 – Start
2 – Mediesenter (nyheter)
3 – Nettstedkart
5 – Om Comma
8 – Vilkår og betingelser
9 – Kontakt oss
S – Gå til innhold

Slik bruker du tilgangstaster

På PC
Du må holde nede ALT-tasten og trykke på TILGANGSTASTEN som hører til siden du ønsker å navigere til. SLIPP deretter begge tastene og trykk så på LINJESKIFT (Enter).

På MAC
Du må holde nede CTRL-tasten og trykke på TILGANGSTASTEN som hører til siden du ønsker å navigere til.

Tekstspråk og -stil

Vi har brukt et vanlig språk som er lett å forstå og unngår bransjesjargong så langt det er mulig. Eventuelle lange tekstsegmenter har blitt brutt inn i lett håndterbare biter, f.eks. avsnitt, for å gjøre dem enklere å forstå. Teksten er som standard i en lettlest størrelse og er atskilt for å maksimere lesbarheten. Alle koblinger er tydelig merket med spesielle stiler.

Bruk av bilder

Vi har sørget for at alle bildene på dette nettstedet har tekst som alternativ. Dette kalles ofte "alt. tekst" eller "alt. koder". Dette gjør at tekstbaserte nettlesere og annen teknologi du bruker for å se nettsidene, inkludert skjermlesere, kan identifisere og beskrive hva bildet formidler til brukerne.

For å unngå å overvelde brukerne har vi ikke brukt slik alternativ tekst på overflødige eller rent dekorative bilder, men bare benyttet dette på de viktigste elementene på en gitt side.

Vi har lagt ned mye innsats for å sikre at vi bruker tekst eller tilgjengelige tekstteknologier i stedet for grafikk der det er mulig på dette nettstedet. Dette gir brukerne mer kontroll over tekststørrelsene og gjør sidene raskere å laste ned, slik at brukerne raskere får tilgang til nettstedet.

Vi har optimalisert alle bildene på hele nettstedet for å sikre at de lastes ned så raskt som mulig, men samtidig beholder en god visuell kvalitet.

Rikt medieinnhold

Dette nettstedet benytter seg av en rekke typer rikt medieinnhold, inkludert video og animasjon. Vi har sikret at alle medierike elementer har alternative statiske bilder, ledsaget av alternative tekstelementer som tydelig beskriver det som blir formidlet. I tillegg er alle videoelementer på nettstedet ledsaget av bildetekster som forklarer hva som er avbildet.

Kompatibilitet med nettlesere

Vi har testet dette nettstedet for å sikre full kompatibilitet med følgende spesifikke nettlesere på både PC- og Mac-plattformen: Internet Explorer 6.0 og nyere, Mozilla Firefox 2.0 og nyere, Safari 1.0 og nyere. Vi forventer full eller tilnærmet full overensstemmelse med alle andre nettlesere.

Tilbakemelding

Vi har som mål å gjøre dette nettstedet tilgjengelig og i samsvar med retningslinjene til W3C der det er mulig. Det er blitt testet, og vi er veldig fornøyd med det, men vi vil gjerne vite hva du mener! Hvis du ønsker å gi oss tilbakemeldinger på nettstedet ut fra et tilgjengelighetsperspektiv, eller for den del alle andre perspektiver, kan du gjerne ta kontakt med oss.

Nyttige koblinger

Nedenfor finner du noen koblinger som vi mener er veldig nyttige med hensyn til tilgjengelighet, retningslinjer og tilgjengelige teknologier.

Retningslinjer for tilgjengelighet på Internett fra W3C
http://www.w3.org/TR/WCAG10/

Web Standards-prosjektet
http://www.webstandards.org/

Storbritannias Disability Discrimination Act (DDA)
http://www.direct.gov.uk/en/DisabledPeople/RightsAndObligations/ DisabilityRights/DG_4001068

Retningslinjer for tilgjengelighet på Internett fra internasjonale myndigheter
http://www.standards-schmandards.com/projects/government-guidelines/

Skjermleserprogramvare
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_screen_readers

Talegjenkjenningsteknologi
http://www.dmoz.org/Computers/Speech_Technology/

Toppen av siden